2009

22 t/m 25 mei Koningsblauw (Behoud de begeerte) Poëzie Festival in Antwerpen / Belgie

 Aankondiging: Campert, Mulder en Chabot in Tot Zoens

(Voor het seizoen 2009-2010 staan veertig optredens gepland)

Bart Chabot, Remco Campert en Jan Mulder. Foto: Anton Corbijn 

Den Haag – The Rolling Stones houden nooit op te bestaan. Datzelfde geldt voor Remco Campert, Jan Mulder en Bart Chabot. In 1989 gingen zij voor het eerst het theater in. Nu, na een kort intermezzo, zijn ze terug: met een nieuw programma. Campert, Mulder & Chabot nemen nog één keer de gitaren op, in het optreden ”Tot Zoens’, onder regie van Freek de Jonge. Op woensdag 30 september treden ze op in Hoorn, en daarna in de rest van het land, tot en met mei 2010. Meer informatie: http://www.mojotheater.nl/ http://www.remcocampert.nl/ www.bartchabot.nl Voor de speellijst, klik hier.

12 oktober – Vara TV, De Wereld Draait Door, promotie voor ‘Tot Zoens’ tournee.

16 oktober – Deventer, Schouwburg in  ‘Tot Zoens’  Met Jan Mulder en Bart Chabot
21 oktober – Amsterdam, Openbare Biblitoheek, presentatie DVD ‘Literaire Ontmoetingen’. Mieke Vestdijk en Remco Campert nemen het eerste exemplaar in ontvangst. Het is de eerste keer dat de uitzending met Campert te zien is, omdat deze in 1964 door de AVRO werg geweigerd om uit te zenden, vanwege het woord ‘naaide’.

22 oktober – Groningen, Stadsschouwburg in  ‘Tot Zoens’  Met Jan Mulder en Bart Chabot

Recensie in De Stentor:

Kort en kalm optreden Campert, Mulder & Chabot

door Marion Groenewoud. zondag 18 oktober 2009 | 14:55 | Laatst bijgewerkt op: zondag 18 oktober 2009 | 14:57

Performer-dichter Bart Chabot barst los als de bekende Haagse vulkaan met op het hoogtepunt het beeld van een chocoladen penis in “erectieve staat”. Als Campert tot opluchting van beide collega’s eindelijk zijn entree maakt, krijgt de 80-jarige alle ruimte. Dankzij de ingetogen en sobere voordracht van deze dichter belanden we in een kleine hermetisch gesloten wereld, waarin de aankoop van een ‘bijzettafeltje’ leidt tot de grootste ontwrichting. Voor Chabot moet dit de kalmste theatertournee zijn sinds tijden. Twintig jaar geleden, nog jong en onervaren, begon hij met Mulder en Campert. Daarna volgde de tumultueuze samenwerking met Jules Deelder en Herman Brood. Waarbij het wachten op de laatste uitmondde in zenuwslopende zoektochten in en rond de schouwburg. Totdat Brood helemaal niet meer kwam opdagen. En afgelopen jaren trad hij op met Ronald Giphart en Martin Bril. De dodelijke ziekte van Bril was spelbreker. Nu een half jaar later in Tot Zoens, brengt hij het werk van de betreurde Volkskrantcolumnist nog even tot leven. Wij zijn vanavond in Deventer getuige van een humoristische literaire voordracht, maar wat jammer dat er zo bitter weinig interactie is tussen de mannen. De dialoogjes tussen Mulder en Chabot zijn te summier. En wat was de inbreng van regisseur Freek de Jonge, vraag je je af. Als Campert zijn solo-optreden afsluit, is dit meteen het onverwachte einde van de korte voorstelling. Onhandig springen de heren nog rond een wanstaltig ‘bijzettafeltje’ en dan gaan aarzelend de gordijnen dicht. (bron:  http://www.destentor.nl/algemeen/cultuurstn/5676471/Kort-en-kalm-optreden-Campert-Mulder–Chabot.ece )

26 november 2009 – Doornroosje, Nijmegen

Eind 2009 verschijnt als relatie geschenk bij Noordhoff Uitgevers:

De Scholier

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s