1950-1959

– in onderhoud –

1951 – Eind december bespreekt Hendrik de Vries 4 nieuwe uitgaven van “De Windroos” (in Vrij Nederland, 29 december 1951). Over “Vogels vliegen toch”, is hij niet echt te spreken: “[..] maar ze vliegen intuïtief, niet experimenteel. Strompelen wordt nooit vliegen, en eeuwig omspitten levert geen oogst“.

1955:
Verschenen isAlle dagen feest“. Campert allle dagen feestNico Verhoeven, recensent, is niet zo blij met deze bundel. Hij vindt deze beter dan de bundel “Eendjes voeren“, omdat Campert er minder met opzet geestig in is. MaarZijn humor vindt haar grond in een gevoel dat alles in deze wereld absurd is, onontraadselbaar, krankzinnig. Een prachtig gevoel om humor mee te bedrijven, maar het moet volstrekt argeloos gebeuren, zonder winstoogmerken, zonder effectbejag op het publiek. (DC (???), 1955)

1955-11-24 – optreden Utrechtse schouwburg

1958:

Campert De jongen met het mesOp 19 april verschijnt er in Het Vrije Volk een recensie van “De jongen met het mes en andere verhalen”. Hans van Straten schrijft: “…is de bundel van een schrijver , die nog maar een stap hoeft te doen om de eerste rang te bereiken. Het is te hopen, dat hij snel tot die stap zal komen

2 gedachten over “1950-1959

  1. Ik heb een flinke verzameling RC en kan wel e.e.a. aanvullen hier, maar de vraag is of deze pagina’s nog springlevend zijn? Heb b.v. de wanhopig slechte tekeningen waar RC mee begon (zie: een ellendige nietsnut) en het enige mij bekende dummy-exemplaar van ”tot laat in de nacht onrustig” dat later omgedoopt werd tot ”wie doet de koningin” ..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s