Remco Campert stopt met schrijven

Van NU.nl:

Remco Campert stopt met schrijven. Dat heeft zijn familie dinsdag via zijn uitgeverij De Bezige Bij laten weten.
De 88-jarige auteur liet vorige week bij monde van hoofdredacteur Arendo Joustra al weten te zijn gestopt met zijn werkzaamheden voor Elsevier. Ook in de Volkskrant stond afgelopen zaterdag geen bijdrage van Campert meer.

“Hij is moe en oud en heeft genoeg geschreven”, laat zijn familie via De Bezige Bij weten. Er is geen directe medische reden om te stoppen met werken, stelt een zegsvrouw in een korte toelichting. Er ligt geen nieuw materiaal van de schrijver meer op de plank.

Campert is dichter, columnist en schrijver. Sinds de jaren vijftig bouwde hij een aanzienlijk oeuvre op en ontving hij diverse onderscheidingen voor zijn werk. Bekende boeken zijn onder meer Het leven is vurrukkulluk uit 1961, dat dit jaar werd verfilmd, en Een liefde in Parijs uit 2004.

en van 2 maart:

Schrijver Remco Campert (88) stopt na bijna zeventig jaar met zijn werkzaamheden voor Elsevier, meldt hoofdredacteur Arendo Joustra.

“En dat is ontzettend jammer, want het waren elke week weer prachtige stukjes.” Campert schreef de rubriek Dagelijksheden over allerlei onderwerpen uit zijn dagelijks leven.

Volgens Joustra kenmerken de stukjes zich “door een onnadrukkelijk, maar overrompelend taalgebruik. In zijn miniatuurtjes komt de wereld even tot stilstand, wachtend op een nieuwe dag. Die gelukkig steeds weer verschijnt.”

Het eerste stukje van Campert verscheen op 18 augustus 1951 in het weekblad. Zijn vader Jan Campert (schrijver van het bekende verzetsgedicht Het lied der achttien dooden) schreef ook voor Elsevier, van 1923 tot 1938.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s