1991 Remco Campert en Hannes Postma – Lamento

Remco Campert en Hannes Postma.

Door Remco Campert in potlood geschreven en gesigneerd 36-regelig origineel gedicht “Lamento”, tegenover kleurenets door
Hannes Postma, 25 x 25 cm., getiteld “Dat ik altijd zou leven in levende stilte”, Voor “Lamento” van Remco Campert” , gesigneerd en gedateerd 16 augustus 1991 in potlood, samen in dichtvouwbaar houten tweeluik achter glas, 50 x 68 cm (open).

210066   010066 110066 (verkocht bij Zwiggelaar Veilingen)

Uit de veiling catalogus:
Unicum, wellicht bedoeld als voorbeeld voor een bibliofiele publicatie (onder de ets van Postma zijn behalve de genoemde teksten ook het getal 18 en “blad 9” in potlood terug te vinden). Remco Campert en Hannes Postma werkten al in 1984 met elkaar samen, toen zij de dichtbundel “Zeven Vrijheden” uitgaven, met gedichten van Campert en kleurenetsen van Postma. In 1999 verscheen “Ratapan/Lamento”, een uitgave ter ere van de 70ste verjaardag van de dichter, met een vertaling van 32 gedichten in het Indonesisch (Ratapan is Indonesisch voor weeklacht, lamento). Huidig gedicht Lamento was tevens één van de drie door Campert voorgedragen gedichten bij de uitreiking van de Gouden Ganzenveer 2011. Er is op YouTube een voordracht van het gedicht door Campert zelf op jazzmuziek van Benjamin Herman terug te vinden. De term en het gedicht lamento speelt dus een belangrijke rol in het gedachtengoed (gedichtengoed) van Remco Campert.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s