1960: Brief aan Kees Lekkerkerker

262164

Antiquariaat Fokas Holthuis bood begin dit jaar ene door Remco Campert geschreven bief uit 1960 aan:
CAMPERT, Remco Getypte briefkaart aan ‘Zeer geachte heer [Kees] Lekkerkerker’. 8,9 x 13,7 cm. Eén blad. Recto en verso. Gesigneerd en gedateerd ‘1 juni ’60’. 26 regels tekst. Met handgeschreven aanvulling.
voor de prijs van € 100
* Aardig antwoord op gevraagde inlichtingen van een bibliograaf: ‘ik kan mij helaas absoluut niet meer herinneren, waarin het gedicht Gontrand voor het eerst verschenen is. Ik geloof in een of ander Leidsepleinblaadje [= Sence and Sentences], omstreeks 1950. […] Misschien verscheen het in een van de nrs. van Braak, maar dat geloof ik toch eigenlijk niet, helaas bezit ik geen enkel nr. van Braak meer, gevolg van grote slordigheid’. Campert suggereert Ludwig Kunz te benaderen, aangezien Kunz het gedicht heeft vertaald.
Tevens over de dichteres van één bundel: Lucie Broedelet (1876-1969), Camperts oudtante. Campert geeft Lekkerkerker haar adres en tekent aan: ‘Zij is overigens de laatste jaren weer aan het dichten geslagen, na er vijftig jaar of zo niet meer naar getaald te hebben’. Een handgeschreven briefkaart van Lucie Broedelet, voortkomend uit de correspondentie Campert-Lekkerkerker, is bijgevoegd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s