Gouden Ganzenveer 2011 is toegekend aan schrijver en dichter Remco Campert

Uit de Volkskrant en 20110110____sectionVKN01_page012_article1

AMSTERDAM – De Gouden Ganzenveer 2011 is toegekend aan schrijver en dichter Remco Campert. Dat heeft de Academie de Gouden Ganzenveer zondag bekendgemaakt.

De Academie roemt de 81-jarige Campert ‘om zijn veelzijdigheid als auteur, de lichtheid van de toon van zijn werk en zijn vermogen om zijn denk- en verhaallijnen bedrieglijk eenvoudig zo vorm te geven, dat ze voor een breed publiek toegankelijk blijven.’ Ook de jongste generaties waarderen volgens de Academie zijn werk, dat dit jaar een periode van zestig jaar beslaat.
 
Campert is begonnen als dichter, ontwikkelde zich tot schrijver van verhalen en romans en werd later ook columnist, onder meer voor de Volkskrant. Daarnaast is hij geregeld op het podium te vinden. Campert krijgt de prijs op 7 april in Amsterdam uitgereikt. De prijs bestaat uit een ganzenveer van goud en een jaar buitengewoon lidmaatschap van de Academie.
 
De Gouden Ganzenveer gaat elk jaar naar een persoon of instituut vanwege zijn of haar grote betekenis voor het geschreven en gedrukte woord in Nederland. De leden van de Academie zijn afkomstig uit de wereld van cultuur, wetenschap, politiek en het bedrijfsleven. Voorzitter dit jaar is Paul Schnabel, directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau.
 
Het was dit jaar de tiende keer dat de prijs werd toegekend. Eerdere winnaars zijn onder anderen Joke van Leeuwen, Adriaan van Dis, Joost Zwagerman en Tom Lanoye.

Zie ook: De Gouden Ganzeveer 2011

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s